CH206

Bettes à Carde au citron

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1 botte de bettes à carde 1 citron 5 c à soupe d’huile d’olive 1 gousse d’ail sel, poivre Lavez les feuilles de bette, les essorer, les hacher en lanières.  Chauffez  2 c à soupe d’huile dans une casserole y mettre les bettes  ajoutez l’ail pressé, salez et poivrez.  Laissez fondre à feu doux 5 min… Read more »


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Thai Cabbage Salad

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  1 cabbage, finely chopped 2 carrots, grated 3 scallions, finely sliced 1/4 cup lime juice 1/4 cup rice vinaigre 1 Tbsp fish sauce 2 Tbsp sesame oil 2 Tbsp honey 1/4 cup peanuts, chopped cilantro and basil, finely chopped (optional) salt pepper 1.    Place cabbage, scallions, carrots and herbs in a bowl. Add lime juice, rice vinegar, fish… Read more »



Tarte Tatin d’aubergines

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  1 ou 2 aubergines, selon la taille 1 pâte feuilletée 2 c à s de sucre ou de cassonade Huile d’olive, romarin, sel Coupez l’aubergine (ou les aubergines) en tranches, puis les faire griller dans de l’huile d’olive.
 Huiler un moule à tarte, saupoudrer le fond de sucre. Répartir le romarin.
Ranger les tranches d’aubergine… Read more »


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Fennel Orange Salad

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1 fennel bulb, washed, trimmed and thinly sliced 2 oranges, peeled, cut in 1/4″ rounds, then half moons small bunch of arugula Vinaigrette: olive oil red wine vinegar dijon mustard 1 clove garlic, minced salt Toss and serve As an alternative, substitute mixed lettuces for the arugula.


CH206

Stuffed chard leaves

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  12 chard leaves 1 cup onions, finely chopped 3 Tbsp butter 1 Tbsp sugar 1 Tbsp salt 1 Tbsp pepper 1.5 cups rice 0.5 cups chopped fresh herbs (such as dill and parsley) lemon juice 1.5-2 cups chicken broth olive oil In a bowl, put large, perfect chard leaves from which you have trimmed… Read more »


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Kale Tanzanienne

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▪    1 botte de kale lavée et grossièrement tranchée ▪    1 petit oignon hâché ▪    1/2 à 1 tasse de lait de coco, au goût ▪    1/2 tasse d’arachides (de préférence non-salées: ça ferait beaucoup de sel!) ▪    Un curry (cari) commercial, au goût ▪    Un corps gras: huile d’olive, de canola, beurre, etc. (les… Read more »


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Raw Tuscan Kale Salad

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  1 bunch Tuscan kale (for ex: black or lacinato) 2 thin slices country bread, or two handfuls good, homemade coarse breadcrumbs 1/2 garlic clove
1/4 teaspoon kosher salt, plus a pinch 1/4 cup (or small handful) grated pecorino cheese, plus adiitional for garnish 3 tablespoons extra-virgin olive oil, plus additional for garnish Freshly squeezed juice… Read more »


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Stir-fried bok choy with ginger and sesame

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  1 bunch bok choy 2 slices ginger 2 tablespoons soy sauce 1 teaspoon sugar, or to taste 1/4 teaspoon salt, or to taste 1/4 cup water A few drops sesame oil 1 1/2 tablespoons vegetable oil for stir-frying Wash the bok choy and drain. Separate the stalks and leaves. Cut the stalk diagonally and… Read more »


Velouté de topinambours

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1 cuillère à soupe d’huile végétale 15 g de beurre 1 poireau haché 1 gousse d’ail hachée 300 g de pommes de terre, épluchées et coupées en dés 200 g de topinambours lavés et coupés en morceaux 1 litre de bouillon de légumes ou de volaille Sel et poivre du moulin Un peu de noix… Read more »